1. Arhitectura : Se realizeaza o imagine de ansamblu atat la exterior cat si la interior .
2. Partea de rezistenta, care este facuta de ingineri specializati.
Terenul viran inainte de inceperea lucrarilor.
Realizarea fundatiilor
1. Inainte de saparea fundatiilor, trebuie facut un studiu geologic care inseamna executarea unor foraje de mica adincime pentru a stabili natura solului si in functie de acest studiu se stabilesc parametrii fundatiilor.
2. Saparea si turnarea fundatiilor este una clasica, dar in cazul unei constructii pe schelet metalic trebuie tinut cont de cateva lucruri in mod special.
In primul rand toate fundatiile trebuie sa fie perfecte in plan orizontal si acest lucru se face cu un aparat special cu laser.
De ce spun fundatii: pentru ca la fiecare stalp se face o fundatie, nu ca si in cazul unei case, unde fundatia este continua.
In al doilea rand prezoanele care ies din fundatii de care se prind stalpii (din europrofile) trebuie sa fie perfect centrate pe axe, altminteri peretii nu vor fi drepti.
Montarea scheletului metalic
Scheletul metalic mai intai se confectioneaza intr-un atelier specializat si anume:
-mai intai se taie europrofilele la dimensiunile si unghiurile prevazute in proiect cu ajutorul unei masini industriale de taiat cu disc;
-se fac gaurile in europrofilele de tip HEA, IPE sau orice alt profil;
-se sudeaza flansele si intariturile din diferite dimensiuni de tabla care se taie in prealabil cu un aparat cu plasma si sunt gaurite la o masina de gaurit radiala;
-dupa ce s-au sudat toate piesele pe europrofile (stalpi si grinzi), se curata cu perii de sarma montate pe flex si apoi se aplica un strat de vopsea anticoroziva, iar la cererea clientului se poate aplica un strat de vopsea in culoarea dorita.
Dupa ce au fost confectionate toate elementele care intra in structura halei industriale, se transporta cu un trailer pe santier, unde incepe montajul propriu-zis, care poate fi facut cu o echipa de oameni specializati in lucru la inaltime si bineinteles cu utilajele aferente, respectiv macarale, nacele, masini de insurubat, aparate de sudura si multe alte aparate si unelte.
Montarea peretilor
In functie de destinatia constructiei (hala industriala), se aleg diferite tipuri de acoperis si pereti, dar cele mai uzuale sunt panourile sandwich cu poliuretan sau din doua randuri de tabla ondulata intre care se pune vata minerala. In acoperis pot fi montate luminatoare, guri de aerisire in functie de destinatia constructiei, hala industriala sau show room.
Atat acoperisul cat si peretii se prind pe niste pane care pot fi din europrofile U, I sau Z, dispusi la distanta data de constructorul panourilor. Aceste panouri se prin de pane cu suruburi autofiletante, care in cap au un fel de burghiu si apoi tarod care dupa ce gaureste pana, face filet si ramane definitiv prinsa.
Geamurile si usile sunt montate de firme specializate.
Finalizarea
Daca ati ajuns in aceasta faza va recomand sa turnati pardoseala cu o firma specializata, sa folositi fibra in loc de fierbeton, cuart de calitate si un strat de solutie antipraf. In cazul unei hale metalice industriale se poate opta fie pentru o simpla sapa de beton fie pe o pardoseala epoxidica. In cazul unui show-room este indicata varianta unei pardoseli din rasini epoxidice din motive de intretinere si estetice.
.
Activitatea CONFMETAL KAV este guvernata de calitate, profesionalism si incredere. Aceste calitati sunt bine cunoscute si de clientii nostri cei mai importanti, fapt care explica si relatia existente intre acestia si firma noastra
HOME